Public affairs & lobbyadvies op maat

Als public affairs en lobbyadviesbureau gespecialiseerd in de gezondheidszorg weet BPRA als geen ander hoe de wereld van de zorg in elkaar zit en hoe wij uw belangen effectief en doelgericht kunnen behartigen in Den Haag. Door over gedetailleerde kennis te beschikken van politiek en beleid kunnen wij advies op maat geven over lobbystrategieën. Deze lobbystrategieën kunnen langdurig of projectmatig van aard zijn. Wij begeleiden onze opdrachtgevers intensief in het lobbytraject waarin zowel politici als beleidsmakers bewust worden van de verschillende belangen.

Politieke monitoring

BPRA is op de hoogte van alle politieke en beleidsmatige ontwikkelingen in Den Haag. Wij bieden snel relevante informatie vanuit de Tweede Kamer, Eerste Kamer, Kabinet, ministeries en overheidsadviesorganen. Het op de voet volgen van politiek, bestuur en beleid zorgt ervoor dat wij organisaties op elk gewenst moment relevant politiek advies kunnen geven. 

Strategische communicatie

BPRA ondersteunt in het overbrengen van gerichte boodschappen richting politiek en overheid. Dit kan  onder andere door een “position paper” te schrijven waarin helder en bondig uw belangrijkste argumenten worden geformuleerd. Verder kan BPRA u ook van dienst zijn door het schrijven van persberichten. Als laatst heeft BPRA veel ervaring in het opstellen en aanbieden van petities.

Activiteiten

Een werkbezoek dient ervoor om de Haagse politiek het resultaat van hun overheidsbeleid in de praktijk te laten zien. Tijdens dit "kijkje in de keuken" is er ruim de tijd voor onze opdrachtgevers om kennis te maken met politici of ambtenaren en hen te informeren over barrières die zijn opgeworpen door wet- en regelgeving. 

Het ontwikkelen van een breed netwerk is cruciaal in belangenbehartiging. BPRA is als tussenpersoon onbetwist uniek om bedrijven en instellingen te ondersteunen bij het opbouwen van een betrouwbaar netwerk van politici, beleidsmakers, bewindslieden en andere relevante betrokkenen.

Matchmaking heeft tot doel contacten te leggen tussen bedrijven, patiëntenorganisaties, zorginstellingen, overheid en politiek en hen nader tot elkaar te brengen. BPRA faciliteert matchmaking bij evenementen zoals rondetafelbijeenkomsten en business diners.

Lees hier meer over ons actuele aanbod aan evenementen.

Regelmatig organiseert BPRA studiereizen rondom internationale congressen waarin uitwisseling van informatie tussen Nederlandse en buitenlandse bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten centraal staat. Diverse parlementariërs en ambtenaren van VWS en EZK nemen deel aan deze studiereizen om kennis te nemen van innovatie en gezondheidszorg. 

Handelsmissies worden georganiseerd voor Nederlandse bedrijven om kennis te maken met R&D, industrie, innovatie en zorgsystemen elders. Afgelopen jaren hebben handelsmissies plaatsgevonden naar Milaan, Taiwan en Singapore. Handelsmissies kunnen een belangrijke rol spelen in de internationale netwerkontwikkeling.

Scroll naar boven