De link tussen politiek Den Haag en de praktijk

Lobbyisten zijn dé link tussen politiek Den Haag en de praktijk. Door belangen te vertegenwoordigen wordt democratische draagkracht gegenereerd. Dit moet echter eerlijk en open gebeuren. BPRA gelooft in transparant en integer werken en onderschrijft dan ook de gedragscode van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA). Al ons werk baseren wij op de volgende regels uit deze gedragscode:

Eerlijke lobby

BPRA maakt zich tevens hard voor het bevorderen van eerlijke lobby. Wij vinden dat open, transparante en verantwoorde lobby binnen de gezondheidszorg de standaard is. In tijden waarin de zorg in Nederland onder toenemende druk staat is het belangrijk dat wij als lobbyisten meedenken in het maatschappelijk belang en pleiten voor positieve verandering.

Wij jagen graag het maatschappelijk debat over de integriteitsvraagstukken waar lobbyisten en public affairs-professionals regelmatig te maken mee krijgen verder aan. Ook denken wij graag mee over hoe wij ons vak kunnen democratiseren en gaan graag in gesprek met alle betrokkenen over dit onderwerp. 

Daarnaast werken op ons kantoor jonge mensen die het belangrijk vinden om een bijdrage te kunnen leveren aan de wereld. Veel van hen zijn naast hun werk bij BPRA dan ook actief binnen de lokale politiek of leveren hun bijdrage aan een politieke organisatie.

Scroll naar boven