Lustrumeditie Haegsche Lobby

BPRA organiseert op woensdag 21 november voor de 15e keer de Masterclass Haegsche Lobby. Tijdens deze speciale lustrum editie staat de dag in het thema van ‘the best of’. De meest interessante en spraakmakende sessies van de afgelopen edities zullen langsgegaan worden, maar dan allemaal uiteraard in een nieuw jasje. Een unieke kijk in de Haagse politieke keuken. 

Tijdens de Masterclass maakt u persoonlijk kennis met politici en andere sleutelfiguren die een belangrijke rol spelen in de beleidsvorming van de gezondheidszorg. Tot slot nemen wij u mee op een exclusieve rondleiding door de Tweede Kamer. 

Voor wie?
De masterclass is speciaal bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg. Afgelopen jaren namen vele beroepsverenigingen, brancheorganisaties, zorginstellingen, patiëntenverenigingen en bedrijven in de farmacie of medische technologie deel aan de cursus.

"De organisatie was excellent en de locatie ook. De sfeer was leuk en ontspannen. De rondleiding was interessant. Inhoudelijk vond ik de presentaties interessant en goed gekozen."
Gerard Engel
Secretaris Forum Biotechnologie en Genetica
“Ik ben vrij blanco naar het seminar gegaan, maar was erg tevreden over de inhoud. Het was erg leerzaam. De locatie en de organisatie waren goed. Daarnaast was het prettig om ’s avonds met elkaar de dag te kunnen evalueren, met elkaar ervaringen te delen en af te sluiten met een gezellig hapje.”
Larisa Tsvetkova
Market Access Manager Biogen Idec International BV
Impressie editie 2017

Sprekers 2018

John Kerstens

John Kerstens is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Hiervoor was hij werkzaam als voorzitter van FNV Bouw, vicevoorzitter van vakcentrale FNV, bij de kappersvakbond en de vakbond van spoorwegambtenaren. Als Tweede Kamerlid houdt John zich onder andere bezig met zorg (verzorging en verpleging en defensie

Marcel Gerritsen

Twintig jaar geleden is Marcel met BPRA begonnen. Marcel is afgestudeerd in de juridische Politieke Wetenschappen te Leiden. Na 3 jaar beleidsmedewerker te zijn geweest voor sociale zaken en volksgezondheid bij een grote Tweede Kamerfractie, heeft hij enkele jaren gewerkt als secretaris juridische en internationale zaken bij Nefarma. Vervolgens heeft hij een aantal jaar gewerkt bij een adviesbureau met de focus op Life Sciences, wat de aanzet voor de oprichting van BPRA was. Vanuit BPRA heeft Marcel de belangenorganisaties BioFarmind en DVG opgericht. Ook heeft hij ervaring in de lokale politiek als gemeenteraadslid.

Amela Halilovic
Amela studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en aan de Queen’s University in Canada. Zij heeft stage gelopen bij Buma/Stemra en heeft zich als vrijwilliger ingezet voor diverse culturele initiatieven in de stad Leiden. Daarnaast is Amela lokaal campagneleider voor een politieke partij. Voordat zij BPRA adviseur is geworden, werkte zij bij het grootste tolk- en vertaalbureau van Nederland.
Carla Dik-Faber

Tijdens de verkiezingen in september 2012 is Carla gekozen als Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Momenteel houdt ze zich in de Kamer bezig met onder andere cure & medische ethiek, klimaat, cultuur en milieu. Na haar studie kunstgeschiedenis was ze onder andere werkzaam als beleidsmedewerker bij de Maatschappelijke Ondernemers Groep en freelance kunsthistorica. Voor haar Tweede Kamerlidmaatschap zat ze in de gemeenteraad van Veenendaal en de Provinciale Staten van Utrecht. Dik-Faber werd in 2015 verkozen tot meest efficiënte Kamerlid door Vrij Nederland.

Ernst van Welij

Ernst van Welij woont in Tilburg, studeert bestuurskunde en geschiedenis, en werkt voor de CDA Tweede Kamerfractie in Den Haag. In 2012 voerde hij campagne voor de Tilburgse Tweede Kamerkandidaat Ties Sweyen en voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was hij campagneleider voor het CDA in de gemeente Tilburg. Daarnaast was hij campagneleider voor de provinciale statenverkiezingen in 2015.

Programma

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag
Van der Poelzaal I + II

Een kijkje achter de schermen door de ogen van Antje Diertens (Tweede Kamerlid van D66).

Van der Poelzaal I + II

Een interactieve sessie met Evert Jan Slootweg, Twee Kamerlid CDA

Van der Poelzaal I + II

Binnenkort meer!

Van der Poelzaal I + II

Sociëteit Nieuwspoort

Binnenkort meer!

Van der Poelzaal I + II

Binnenkort meer!

Van der Poelzaal I + II

Sociëteit Nieuwspoort

Een persoonlijke rondleiding door Ernst van Welij, voorlichter van het CDA.

Eerste en Tweede Kamer

Interactief College Tour met zorgwoordvoerders uit de Kamer. Als sprekers sluiten Carla Dik-Faber (CU) en John Kerstens aan (PvdA), met Marcel Gerritsen (BPRA) als moderator.

Van der Poelzaal I + II

Sessie verzorgd door het BPRA team


Café Five Points