Lustrumeditie Haegsche Lobby

BPRA organiseert op woensdag 21 november voor de 15e keer de Masterclass Haegsche Lobby. Tijdens deze speciale lustrum editie staat de dag in het thema van ‘the best of’. De meest interessante en spraakmakende sessies van de afgelopen edities zullen langsgegaan worden, maar dan allemaal uiteraard in een nieuw jasje. Een unieke kijk in de Haagse politieke keuken. 

Tijdens de Masterclass maakt u persoonlijk kennis met politici en andere sleutelfiguren die een belangrijke rol spelen in de beleidsvorming van de gezondheidszorg. Tot slot nemen wij u mee op een exclusieve rondleiding door de Tweede Kamer. 

Voor wie?
De masterclass is speciaal bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg. Afgelopen jaren namen vele beroepsverenigingen, brancheorganisaties, zorginstellingen, patiëntenverenigingen en bedrijven in de farmacie of medische technologie deel aan de cursus.

"De organisatie was excellent en de locatie ook. De sfeer was leuk en ontspannen. De rondleiding was interessant. Inhoudelijk vond ik de presentaties interessant en goed gekozen."
Gerard Engel
Secretaris Forum Biotechnologie en Genetica
“Ik ben vrij blanco naar het seminar gegaan, maar was erg tevreden over de inhoud. Het was erg leerzaam. De locatie en de organisatie waren goed. Daarnaast was het prettig om ’s avonds met elkaar de dag te kunnen evalueren, met elkaar ervaringen te delen en af te sluiten met een gezellig hapje.”
Larisa Tsvetkova
Market Access Manager Biogen Idec International BV
Impressie editie 2017

Sprekers 2018

Joost Berkhout

Joost Berkhout is universitair docent en werkt aan het onderzoeksproject ‘Belangengroepen in West-Europa in kaart gebracht’. Wie probeert het overheidsbeleid te beïnvloeden? Zijn er verschillen tussen sectoren en landen?

Milos Labovic

Oprichter van platform website ‘EU Know How’, gastdocent aan onder andere de UVA, EU specialist voor de Tweede Kamer en voormalig lobbyist voor de provincie Zeeland in Brussel.

Ernst van Welij

Ernst van Welij werkt voor de CDA Tweede Kamerfractie in Den Haag, en verzorgt traditiegetrouw onze rondleiding door de Eerste en Tweede Kamer.

Kelly nijhof

Als journalist en communicatiespecialist met gezondheidszorg als specialisatie is Kelly Nijhof onder andere redactielid bij ICT & Health en werkt ze als freelance journalist voor BNR Nieuwsradio.


Antje Diertens

Sinds de meest recente verkiezingen, in maart 2017, houdt D66’er Antje Diertens zich in de Tweede Kamer bezig met onder andere preventie.

Carla Dik-Faber

Carla Dik Faber is sinds de verkiezingen in 2012 Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Momenteel houdt ze zich in de Kamer bezig met onder andere cure & medische ethiek, klimaat, cultuur en milieu.

Evert Jan Slootweg

Evert Jan Slootweg is sinds 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Zijn portefeuilles zijn onder andere care (WLZ) en pensioen. 

Programma

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag
Van der Poelzaal I + II

Een kijkje achter de schermen door de ogen van Antje Diertens, Tweede Kamerlid van D66.

Van der Poelzaal I + II

Een interactieve sessie met Evert Jan Slootweg, Tweede Kamerlid CDA, met Amela Halilovic (BPRA) als moderator.

Van der Poelzaal I + II

Met assistant professor van de Universiteit van Amsterdam, Joost Berkhout

Van der Poelzaal I + II

Sociëteit Nieuwspoort

Verzorgd door het BPRA team

Van der Poelzaal I + II

Milos Labovic, EU specialist in de Tweede Kamer en auteur ‘EU superlobby’

Van der Poelzaal I + II

Sociëteit Nieuwspoort

Een persoonlijke rondleiding door Ernst van Welij, voorlichter van het CDA.

Eerste en Tweede Kamer

Met wetenschapsjournalist, Kelly Nijhof

Van der Poelzaal I + II

Interactief College Tour met Carla Dik-Faber (CU), met Marcel Gerritsen (BPRA) als moderator.

Café Five Points