Al méér dan 25 jaar is BPRA actief als lobby kantoor. In deze 25 jaar heeft BPRA jaarlijks al vele evenementen georganiseerd, waarvan sommige terugkerend. Op deze pagina is te zien welke evenementen voor komende tijd verwacht kunnen worden en welke evenementen zo’n succes zijn geweest dat ze jaarlijks terug te verwachten zijn.

Agenda

september

do01sep10:00 amdo3:00 pmMeer informatieMasterclass Haegsche Lobby10:00 am - 3:00 pm

oktober

vr07oktGehele dagvrMeer informatieMasterclass EU lobby'Haegsche Lobby'(Gehele dag: vrijdag)

Alle evenementen

masterclass Haegsche lobby

Ieder half jaar organiseert BPRA de masterclass ‘Haegsche Lobby’. Tijdens deze studiedag maken de deelnemers kennis met het Haagse wetgevings- en besluitvormingsproces; het politieke speelveld en de instrumenten voor een succesvolle lobby. Op informele wijze worden deelnemers door experts uit de praktijk zoals Tweede Kamerleden, ambtenaren, lobbyisten en hoogleraren  ingelicht over deze onderwerpen. 

Rondetafel bijeenkomst
Masterclass Brusselse lobby

Aan de hand van de beleidsagenda worden bijeenkomsten georganiseerd in de vorm van een Rondetafel. Experts op een specifiek terrein van de  gezondheidszorg zijn aanwezig om een inhoudelijke discussie aan te gaan en tot wederzijds begrip te komen met afgevaardigden van o.a. politiek, overheid, patiëntenverenigingen, fabrikanten en artsen. Rondetafel bijeenkomsten vinden regelmatig plaats bij BPRA.

Steeds meer wet- en regelgeving in de gezondheidszorg komt in Brussel tot stand. Voor bedrijven in Nederland is het belangrijk om vroeg op de hoogte te zijn en te weten wat voor actie ze kunnen ondernemen. Tijdens de tweedaagse Masterclass vertellen ervaringsdeskundigen in Brussel over het Brusselse wetgevingsproces; het actuele speelveld en wat de mogelijkheden zijn voor Nederlandse bedrijven en organisaties om hier een rol in te spelen. De deelnemers krijgen zowel theoretische kennis als praktische adviezen aangereikt voor belangenbehartiging in Brussel. De Masterclass wordt gegeven in het Nederlands en is speciaal opgesteld voor professionals in de zorg.

Businessdiner in Haegsch gezelschap

Al bijna twintig jaar organiseert BPRA Businessdiners met coryfeeën uit politiek Den Haag. Tijdens een Businessdiner wordt in een kleine groep op informele wijze kennisgemaakt met politieke vertegenwoordigers en het reilen zeilen in het Nederlands Parlement. Het Businessdiner vormt een uitgelezen kans om persoonlijk in contact te komen met Kamerleden. De Kamerleden geven tijdens het diner een inkijkje in de politiek en kunnen zo hun beleidsvoorstellen in de praktijk toetsen. Verschillende keren per jaar wordt dit diner georganiseerd. 

Pharmacist breakfasts
De Witte Lunch - sponsorbijeenkomst

During the pharmacist's breakfast, pharmacists, from city pharmacists to hospital pharmacists, can exchange views with various political groups on current issues within the medicines dossier.

De ontbijtbijeenkomst in Den Haag vindt plaats in de aanloop naar het Algemeen Overleg Geneesmiddelen in de Tweede Kamer en dient ervoor om Kamerleden te informeren over de actuele stand van zaken in de apotheek.

De Witte Lunch is een jaarlijks evenement, dat al tien jaar wordt georganiseerd door BPRA. De lunch is destijds ontstaan als fondsenwerving voor een politieke partij. Tegenwoordig staat het in teken van sponsorwerving voor een goed doel waarbij senatoren, Tweede Kamerleden en bewindslieden van dezelfde partij aanschuiven. Bedrijven vanuit alle sectoren worden uitgenodigd om deel te nemen aan de maatschappelijke discussie. 

Voor de bedrijven is het een mooi moment om in contact te komen met de coryfeeën van een bepaalde politieke partij en met hen gedachten te wisselen over specifieke thema’s die spelen in het bedrijfsleven.

Netherlands Health Care Platform - NHCP

Het ‘Netherlands Health Care Platform’ is opgericht als platform om alle partijen binnen de zorg bij elkaar te brengen. Zorgprofessionals, farmaceuten, medisch specialisten en patiëntenvertegenwoordigers gaan met elkaar in discussie over actuele zorgthema’s. Vertegenwoordigers van VWS en leden uit de Eerste en Tweede Kamer met de portefeuille Zorg geven hun visie op deze thema’s. Gezamenlijk, met alle partijen, de zorg verbeteren en innoveren: daar draait het om.